FAQ's

FAQ's

V: Welke soorten materialen kunnen reverse vending automaten inzamelen?
A: PET flessen (nummer 1 plastic), aluminium blikjes en glazen flessen.

V: Hoe groot is een reverse vending automaat?
A: Het is ongeveer even groot als een standaard automaat, 1.80m x 0.98m x 0.74m.

V: Wat gebeurt er als de machine vol is?
A: We kunnen het aantal gestorte flessen in realtime volgen op ons online portaal. We ontvangen een bericht wanneer de machine bijna vol is zodat we een afhaling kunnen regelen.

V: Wat gebeurt er met de flessen?
A: In samenwerking met onderzoeksinstituten gebruiken we een deel van de ingezamelde flessen om het verschil in kwaliteit van afval tussen ons systeem en het huidige inzamelsysteem voor huishoudens te testen. Wetenschappelijk onderzoek is nodig om de verbeteringen die ons systeem biedt te kwantificeren.
In samenwerking met de relevante afvalautoriteiten verzenden we de rest van de flessen naar een fles-tot-fles recyclagefabriek in Nederland of Duitsland.

V: Waarom worden PET-flessen voor eenmalig gebruik niet gerecycleerd tot flessen zoals in Duitsland?
A: De European Food Safety Authority heeft een strenge regelgeving voor de recyclage van fles tot fles. Ze vereisen dat de feedstock (verzamelde flessen) minder dan 5% non-food flessen (zoals motorolie of zeep) bevat. Dit zorgt ervoor dat de flessen die worden gerecycleerd niet zwaar vervuild zijn en veilig zijn voor food-grade toepassingen.
Het huidige inzamelsysteem voor huishoudens kan niet de gewenste vereiste door de EFSA bieden. Daarom wordt een meerderheid van onze PET-flessen gerecycleerd tot vezels en thermogevormde trays (lineair recycleren).

V: Hoeveel flessen kan een machine opslaan?
A: Het hangt af van de machine - gemiddeld 600 flessen.

V: Welke beloningen biedt u aan gebruikers?
Wij bouwen partnerschappen met bedrijven om een beloningsplatform te creëren. Het succes van het statiegeldsysteem hangt sterk samen met de beloningen die aan gebruikers worden aangeboden. Tot dusver hebben we donaties en geldelijke beloningen aangeboden. We zijn op zoek naar merkbeloningen, supermarktwaardebonnen, gratis koffie, ticketjes voor openbaar vervoer en nog veel meer. Als u geïnteresseerd bent om partner te worden en onze gebruikers te belonen, kunt u ons mailen op hello@go-zero.be.

V: Hoe accepteert of weigert de machine een fles?
A: Onze machines gebruiken de barcode als eerste authenticatiemethode. We gebruiken ook beeldherkenning, materiaalsensoren en gewichtssensoren om ervoor te zorgen dat we alleen food-grade flessen accepteren.

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord wordt? Voor meer informatie kunt u ons mailen op hello@go-zero.be

GO ZERO BV
Luitenant Naeyaertplein 25
2140 Antwerpen
hello@go-zero.be

Copyright © 2020 GO ZERO BV. All rights reserved.